Валентин Антов ще остане в Болоня и през следващия сезон, но под наем. ЦСКА и италианският клуб са постигнали договорка националът да остане на стадион „Ренато Дал`Ара“ за още една година, съобщава „Нова Телевизия“.

Сделката трябва да бъда финализирана до дни. В началото на следващата седмица италианските агенти, ангажирани от „червените“ по сделката, трябва да се срещнат с представителите на Болоня, за да уточнят детайлите по оставането на 20-годишния бранител в клуба.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

ЦСКА трансферира Антов през февруари тази година. Контрактът включваше отдаване под наем срещу 500 000 евро за пролетния полусезон и задължителна откупна клауза от още 3 милиона евро, която щеше да се активира при изиграни минимум осем мача по 30 минути в Серия „А“.

Валентин Антов обаче взе участие само в пет срещи и записа общо 229 минути – в мача започна като титуляр, три пъти влезе като резерва, а в още 13 случая попадна в групата за мача.

В последните седмици се първо се появиха информации, че Болоня се опитва да намали цената на Антов. След това пък в Италия написаха, че интерес към българския национал има от страна на участника в Шампионската лига Аталанта. В петък пък медиите на Ботуша обявиха, че управата на Болоня се е съгласила да изпълни първоначалната си договорка с ЦСКА и да плати 3 милиона евро.