Лече и Милан завършиха 2:2 на „Виа дел Маре“ в ранния двубой от съботната програма на 12-ия кръг в Серия "А". 

Оливие Жиру се разписа в 28-ата минута, а в 35-ата точен беше Тижани Райндерс. Резервата Никола Сансоне намали изоставането на домакините в 66-ата минута, а в 70-ата те възстановиха равенството чрез Ламек Банда.

Двубоят започна неприятно за "росонерите", тъй като тяхната звезда Леао получи мускулна травма още в 8-ата минута и беше принудително заменен от Ноа Окафор. 

Първото голово положение дойде в 14-ата минута, когато Владимиро Фалконе отрази рикоширал удар на Побега.

В 28-ата минута Тео Ернандес комбинира с Окафор, нахлу в наказателното поле и пусна пас към 37-годишната звезда Оливие Жиру, който засече топката с корема си за 1:0 в полза на Милан.

Само седем минути по-късно "росонерите" удвоиха аванса си. Тияни Райндерс направи дълъг рейд и стреля по земя, с което прокара топката между краката на Фалконе за дебютния си гол за тима.

Само три минути по-късно халфът можеше отново да се разпише, но този път шутът му се отклони в близката греда. При ответната атака Банда беше на път да намали изоставането на домакините, но Менян със страхотно спасяване запази мрежата си суха.

На почивката Пиоли замени контузения капитан Давиде Калабрия с Муса. Втората част започна с удар по земя на Чуквуезе, с който Фалконе се справи безпроблемно.

В 52-ата минута Марин Понграчич можеше да си вкара автогол при опит за пас на Райндерс, но вратарят улови топката. В 58-ата минута Побега опита шут, който завърши в ръцете на Фалконе. Шест минути по-късно стражът отрази изстрел на Окафор. В 66-ата при изпълнение на корнер Алексис Блин отклони с глава топката към Сансоне, който с мощен шут намали изоставането на "джалоросите".

Само четири минути по-късно домакините изравниха. Те отнеха топката от Ернандес и организираха контраатака, която беше успешно завършена с шут на Банда за 2:2. Именно Ернандес веднага опита да върне преднината на гостите, но изстрелът му профуча покрай вратата.

В 84-тата минута Сансоне можеше да донесе пълния обрат в двубоя, но ударът му с глава срещна близката греда. В четвъртата минута на добавеното време резервата Роберто Пиколи реализира във вратата на Милан, но преглед с ВАР видя как авторът на попадението е настъпил защитника Малик Тиав в опита да овладее топката. Така беше отсъден фаул и попадението отменено. Това спаси Милан от поражение.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!