Шампионът Интер се издъни в битката за титлата и загуби с 1:2 при визитата си на Болоня в отложен мач от 20-ия кръг на италианската Серия "А". Виновен за провала стана резервният вратар на гостите Йонуц Раду, който допусна елементарна грешка за втория гол на домакините. 

"Нерадзурите" поведоха още при първата си възможност в 3-ата минута, когато Иван Перишич комбинира с Никоо Барела отдясно, тръгна към границата на наказателното поле, финтира защитник и с мощен удар оплете топката в мрежата. Шест минути след това Димарко отправи изстрел по земя и доста затрудни вратаря Скорупски, който все пак изби. При опита за добавка Лаутаро Мартинес отправи неточен удар.

Гостите продължиха да имат инициативата и в 18-ата минута Лаутаро Мартинес получи пас в наказателното поле, шутирайки от движение покрай вратата. В 25-ата минута и Милан Шкриняр се включи в предни позиции и от границата на пеналта опита шут, а топката пак премина покрай вратата.

Домакините изравниха в 28-ата минута с първата си по-добра атака. Муса Бароу прати хубаво центриране към Марко Арнаутович, който се извиси над бранителите и с глава се разписа за 1:1.

Грандът от Милано се впуснаха в атаки и в 33-ата минута Перишич центрира на далечната греда към Дъмфрис, който обаче не успя да отскочи добре и отправи неточен удар. В 42-ата минута Муса Бароу отправи удар към вратата на Йонуц Раду, но не намери очертанията, а две минути по-късно Арнаутович се озова на добра позиция в наказателното поле, но не затрудни вратаря на съперника.

В добавеното време на първата част Лаутаро свали с глава към Де Фрай на метър пред вратата, но в последния момент защитник на домакините се намеси решително.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Малко след почивката изстрел на Федерико Димарко премина покрай вратата. В 52-ата минута отново Димарко обстрелва вратата на Скорупски, но прати топката право в ръцете на стража.

В 74-ата минута Лаутаро Мартинес стреля с глава след корнер, но прати кълбото високо над вратата, а седем минути по-късно домакините направиха пълен обрат с гол на Никола Сансоне за 2:1, паднал след "подаръка" на румънския вратар на Интер. До края на мача гостите се хвърлиха в атака да търсят поне изравняване, но нямаха късмет да преодолеят отново вратаря Скорупски.

С този успех Болоня събра 42 точки и въпреки това продължава да е на 13-ата позиция. Интер не успя да измести градския съперник Милан от върха и остава втори със 72 точки, на две зад "росонерите", като и двата тима са с изиграни 34 мача.

В същото време Аталанта и Торино спретнаха истинско зрелище за 4:4 в друг отложен двубой. Гостите поведоха с гол на Санабрия (4), но домакините обърнаха с попадения на Муриел (17-дузпа) и Де Роон (23). Лукич (36, 63) вкара два гола за обрата в полза на "биковете", а в 67-ата минута Фройлер си вкара автогол за 2:4. Все пак Пашалич (78) и Муриел (84-дузпа) донесоха точка на бергамаските, които са осми с 55 пункта. Торино е 11-и с 44 точки.

По-рано през деня Удинезе размаза Фиорентина с 4:0 в друга отложена среща от 20-ия кръг и излезе 12-и с 43 точки. "Виолетовите" са седми с 56 точки.