Ювентус завърши 0:0 у дома с Интер и с общ резултат 2:1 се класира за финала в турнира за Купата на Италия, където очаква победителя от другия полуфинал между Наполи и Аталанта.

През първата част гостите бяха по-активни, но не успяха да преодолеят защитата на "бианконерите" и вратаря Джанлуиджи Буфон.

В 25-ата минута Ериксен центрира от пряк свободен удар, а Лукаку не успя да засече топката във вратата на Буфон. Три минути след това и Лаутаро Мартинес пропусна от изгодна позиция да даде преднина на „нерадзурите“.

В 33-ата минута Марсело Брозович стреля от дистанция, но право в ръцете на Буфон, а първото сериозно положение за домакините дойде едва в 42-ата минута, когато Роналдо отправи удар от близка дистанция, но вратарят Самир Ханданович спаси.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В началото на втората част Ашраф Хакими шутира от границата на наказателното поле, но топката профуча над напречната греда. В 64-ата минута неговият съотборник Ханданович направи блестящо спасяване, отразявайки удар на Роналдо да се разпише във вратата му.  Пет минути по-късно португалецът премина покрай двама футболисти на Интер и отправи нов удар, но словенският страж отново бе на мястото си.

До края на мача нито един от двата тима не успя да създаде сериозно положение за гол и в крайна сметка срещата завърши без попадения. Така след победата си с 2:1 в първия мач "старата госпожа" се класира за финала.