Ювентус се издъни и завърши 1:1 при визитата си на Верона в мач от 24-ия кръг на Серия "А". Домакините дори натиснаха след изравнителния гол и само чудесните намеси на Войчех Шчесни спасиха точката за "бианконерите".

Играчите на Андреа Пирло превъзхождаха домакините в началото, въпреки че още в 7-ата минута Верона имаше страхотен шанс да поведе. Давиде Фараони засече с глава центриране в наказателното поле и насочи топката към мрежата, но със сетни усилия Шчесни успя да отклони. Топката се отби от страничната греда и не премина голлинията.

Последва опасност за вратата на Силвестви, който се справи след удар на Федерико Киеза. Постепенно темпото спадна и до почивката сериозни голови положения липсваха.

Скоро след почивката Кристиано Роналдо (49) изведе гостите напред в резултата след асистенция на Киеза в наказателното поле. Гостите продължиха да доминират, но намалиха оборотите.

Антонин Барак (77) изравни след центриране на Дарко Лазович, а в 86-ата минута домакините бяха близо и до пълния обрат. След далечен удар на Лазович топката разтресе напречната греда.

След ремито "старата госпожа" изостава на 7 точки от лидера в класирането Интер и заема трета позиция с 46 точки. Верона заема девето място с 35 точки преди останалите срещи от кръга.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"