Ювентус излъга у дома Лацио с 1:0 и е последният 1/2-финалист в турнира за Купата на Италия. Бразилският защитник Бремер (44) вкара единствения гол за „бианконерите“ и им осигури сблъсък с носителя на трофея Интер в спор за място на финала. В другия полуфинал ще се срещнат Фиорентина и Кремонезе, който сензационно елиминира последователно Наполи и Рома.

Римските "орли" първи стигнаха до положение за гол в 14-ата минута, когато Фелипе Андерсон намери добре Чиро Имобиле, който обаче шутира премина встрани от вратата. Две минути по-късно Филип Костич стреля добре, но Лиус Максимилиано реагира отлично и изби.

В 28-ата минута Адриен Рабио стреля мощно с глава в средата на вратата, а Максимилиано отново предотврати гол в мрежата на гостите. Пет минути след това Фелипе Андерсон пробва късмета си от далечна дистанция, но не намери целта. 

Минута преди края на редовното време на първата част Филип Костич проби добре и центрира, а Бремер игра с глава и реализира под напречната греда за 1:0.

След почивката оборотите паднаха и до голова ситуация се стигна едва в 70-ата минута, когато Мойс Кийн стреля към вратата на Лацио, но не затрудни Максимилиано. Седем минути след това Адам Марушич се оказа непокрит и стреля от границата на наказателното поле, но прати топката в аут. До края на мача домакините контролираха събитията и не се стигна до изравняване на резултата.