Ювентус излъга у дома Рома с 1:0 в мач от осмия кръг на италианската Серия „А“ и записа шеста поредна победа във всички турнири.

Единственото попадение реализира Мойс Кийн (16) след куриозен рикошет. Родриго Бетанкур се опита да играе с топката след центриране на Де Шилио, но тя срещна главата на Кийн и влезе в мрежата. Попадението бе разгледано и признато от ВАР. „Вълците“ на Жозе Моуриньо имаха своите шансове, но така и не успяха да отвърнат на удара най-вече заради добрите намеси на Войчех Шчесни.

Малко преди почивката гостите получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Шчесни срещу Мхитарян. Преди това Ейбрахам успя да вкара топката в мрежата, но това се случи след съдийския сигнал за нарушение и голът не беше зачетен. Шчесни пък спаси удара на Жордан Верету от бялата точка.

След почивката Мойс Кийн пропусна от близка дистанция, след като прати над вратата отбита от Руи Патрисио топка след удар на Бернадески. Малко по-късно Рома имаше претенции за втора дузпа, след като Лоренцо Пелегрини падна след съприкосновение с Леонардо Бонучи в наказателното поле. Реферът Даниеле Орсато прегледа ситуацията чрез ВАР и не посочи бялата точка.

Гостите играеха добре, но домакините се бранеха умело и не допускаха сериозни опасности пред вратата на Шчесни. Четвърт час преди края Джорджо Киелини се намеси решително след индивидуален пробив на Матиас Виня в наказателното поле. В 83-ата минута Браян Кристанте стреля много опасно отблизо, но Бонучи с шпагат изчисти топката, а до края на мача резултатът остана непроменен.

След успеха си „бианконерите“ се изкачиха до седмо място във временното класиране с 14 точки. Рома е само с точка повече и остава на четвъртата позиция.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А !!!