Ювентус срази Интер с 2:0 в голямото дерби на Италия от 26-ия кръг в Серия „А“ и на практика го отказа от борбата за титлата, връщайки се на върха, на точка пред Лацио. „Нерадзурите“ остават трети, но вече на 9 точки от първата позиция. Срещата бе от програмата на миналия кръг, който трябваше да се проведе преди седмица, но беше отложена и в крайна сметка се изигра пред празни трибуни в Торино заради епидемията от коронавирус в страната.

„Бианконерите“ започнаха по-активно и пропуски последователно направиха Де Лихт и Кристиано Роналдо, чийто удари бяха спасени от словенския вратар на гостите Самир Ханданович. „Нерадзурите“ пък отвърнаха с неточен удар на Антонио Кандрева и мощен шут на Марсело Брозович, отразен от полския страж Шчесни.

В 37-ата Роналдо шутира от фаул, но топката беше изчистена в корнер, а при последвалото центриране Бонучи отправи удар с глава, пращайки кълбото над вратата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След почивката гостите стартираха по-силно и владееха повече топката, но домакините пресираха добре и ги държаха далеч от вратата си. В 55-ата минута след разбъркване пред вратата на „нерадзурите“ Аарън Рамзи успя да се разпише за 1:0. Десетина минути по-късно Роналдо шутира от пряк свободен удар, но топката беше изчистена в ъглов удар.

В 67-ата минута Родриго Бентанкур намери с далечно подаване резервата Пауло Дибала, който комбинира с Рамзи, след това финтира Ашли Йънг и с удар по земя удвои преднината на „старата госпожа“. От тук до края на мача футболистите на Маурицио Сари не изпуснаха инициативата и ликуваха с трите точки. В добавеното време Кристиано Роналдо на два пъти пропусна да се разпише от добри позиции.

След успеха си Ювентус събра 63 точки и се завърна на върха, като има вече точка аванс пред Лацио и 9 пред Интер.

В друга среща от Серия "А" по-рано тази вечер Удинезе и Фиорентина завършиха 0:0 и поделиха по точка.