Ювентус взе комфортна преднина в първия полуфинал с Лацио от турнира за Купата на Италия. "Старата госпожа" спечели с 2:0 след голове на Федерико Киеза и Душан Влахович. Реваншът в Рим е на 23 април, а в другата полуфинална двойка спорят Аталанта и Фиорентина. 

Играчите на Ювентус контролираха събитията на терена през по-голямата част от двубоя и се поздравиха със заслужена победа. Така "бианконерите" отмъстиха на Лацио, който в събота ги победи с 1:0 за Серия "А" след гол в 93-ата минута на Aдам Марушич.

Футболистите на Юве започнаха по-активно тази вечер. В 11-ата минута Матиас Весино закъсня и влезе остро в краката на Андреа Камбиазо. Нарушение категорично имаше и главният съдия Давиде Маса посочи бялата точка. Последва обаче намеса на ВАР. Оказа се, че има засада при подаването на Душан Влахович към Весино.

В следващите минути "орлите" от Рим съумяха да изравнят играта. Голови ситуации обаче липсваха. Пет минути преди почивката гостите бяха изключително близо до откриване на резултата. Луис Алберто стреля с глава, но топката разтресе напречната греда.

В 45-ата минута Адриен Рабио шутира от дистанция, 22-годишният гръцки вратар на Лацио Христос Мандас спаси. 

В 50-ата минута Ювентус поведе. Камбиазо пусна извеждащ пас към Киеза, който с мощен изстрел откри резултата - 1:0. 

Десет минути по-късно опасен шут на Мануел Локатели профуча покрай целта. По-добрата игра на Юве даде резултат в 64-тата минута, когато торинци вкараха втори гол. Уестън Маккени подаде в наказателното поле Душан Влахович. Сръбският национал овладя, финтира защитник и с удар по земя реализира за 2:0.

Малко по-късно изстрел на Федерико Гати премина на сантиметри покрай целта. До края не се случи нищо запомнящо се и Ювентус спечели с 2:0.