Ювентус стана шампион на Италия, след като Наполи загуби с 0:1 от Рома на "Олимпико" в среща от 35-ия кръг на Серия А и вече и на теория не може да измести "бианконерите" от първото място. 

Три кръга преди края на първенството торинци са с водят с 12 точки пред неаполитанци и за пети пореден път триумфират с титлата.  Ювентус е лидер с 85 точки, докато вторият Наполи вече има 73. Рома скъси преднината на южняците и вече е само на две точки от тях.

Днешната среща на "Олимпико" предложи много емоции на зрителите, които се насладиха на динамична игра и от двата отбора.

Играчите на Рома и Наполи обаче се отличиха с куп пропуски пред двете врати, като с основна заслуга за липсата на попадения бяха двамата вратари Войчех Шчесни и Пепе Рейна, чиито намеси отчаяха нападателите на двата тима.

Все пак испанският страж на гостите се пропука в 89-ата минута, когато Раджа Наинголан се разписа. Белгиецът се възползва от пас на влезлия като резерва Франческо Тоти и с премерен удар реализира.

Рома – Наполи 1:0
1:0 Раджа Наинголан (89)

Рома: Шчесни, Флоренци (46 – Майкон), Моналас (20 – Зуканович), Рюдигер, Дин, Пянич, Наинголан, Кейта, Салах, Пероти, Ел Шаарави (81 – Тоти)
Треньор: Л. Спалети

Наполи: Рейна, Хисай, Албиол, Кулибали, Гулам, Алан (79 – Давид Силва), Жоржиньо (90 – Габиадини), Хамшик, Кайехон, Мертенс (74 – Инсинье), Игуаин
Треньор: М. Сари

Стадион: "Олимпико"

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!