Ювентус надви у дома Фиорентина с 2:0 в 1/2-финален реванш и с общ резултат 3:0 се класира на финала за Купата на Италия, където ще срещне Интер, отстранил Милан ден по-рано в другия 1/2-финален сблъсък.

„Старата госпожа“ имаше инициативата на свой терен и поведе с мощен изстрел на Федерико Бернардески (32), който се възползва не добре изчистена топка от Бираги.

В края на първата част Артур Кабрал се справи с двама играчи на "старата госпожа", но вратарят Матия Перин блесна със спасяване за домакините.

След почивката „бианконерите“ намалиха оборотите, но гостите не успяха да се възползват от това. В 51-ата минута Перин направи добро спасяване след удар с глава на Мартинес Куарта. Пет минути след това Денис Закария имаше шанс да удвои преднината на домакините, но топката се спря в дясната греда.

В 70-ата минута голмайсторът Бернардески центрира към Адриен Рабио, който вкара топката в мрежата на "виолетовите“, но след намесата на ВАР попадението не бе зачетено.

В добавеното време на срещата влезлият като резерва Хуан Куадрадо асистира на Данило (90+4), който оформи крайния резултат.

Така Ювентус се класира за финала срещу Интер на 11 май.