ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

След официалното отнемане на 10 точки от актива му заради нередности около трансферите на клуба Ювентус загуби тежко с 1:4 при гостуването си на Емполи в мач от 36-ия кръг на италианската Серия "А". 

Домакините си бяха осигурили оцеляването преди седмица, а сега спечелиха с два гола на Франческо Капуто и един на Себастиано Луперто. "Бианконерите" направиха твърде малко в нападение и само Федерико Киеза се разписа в края.

Срещата започна динамично и в 7-ата минута Влахович не успя да стреля добре, а Викарио направи лесно спасяване. Малко след това попадение за "старата госпожа" на Гати бе отменено заради нарушение срещу вратаря от Бремер, който попречи на стража да стигне до топката, която се отби от гредата след удар на Милик. Гостите доминираха, но в 17-ата минута при атака на домакините Милик фаулира Камбиаги и Франческо Капуто реализира дузпата за 1:0. Три минути по-късно шокът за Юве стана още по-голям. След корнер гостите на няколко пъти не успяха да изчистят топката и защитникът Себастиано Луперто я прати в мрежата за 2:0. 

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Секунди след това Бремер имаше възможност да върне един гол, но стреля над гредата от добра позиция. Гостите продължиха да опитват, но без да могат да стигнат до добри положения. 

На почивката Масимилиано Алегри направи двойна смяна, но тимът му получи нов гол. Акпа Акпро притисна Алекс Сандро и му отне, а след това напредна и подаде встрани от себе си, където Капуто майсторски копна топката над излезлия Шчесни за 3:0. 

Домакините се бранеха спокойно, но все пак в 85-ата минута Федерико Киеза върна един гол за гостите, когато след къс корнер стреля от въздуха и преодоля Викарио с удар през краката му за 3:1. 

В добавеното време Роберто Пиколи се оказа с топката в наказателното поле, финтира Шчесни и спокойно оформи крайното 4:1.

Така "старата госпожа" остава с 59 точки след отнетите 10 по-рано и е на седмата позиция, на 5 точки от четвъртия Милан, като само на теория може да влезе в четворката. Емполи е 14-и с 42 точки. 

ЕМПОЛИ - ЮВЕНТУС 4:1
1:0 Франческо Капуто (18-дузпа), 2:0 Себастиано Луперто (21), 3:0 Франческо Капуто (47), 3:1 Федерико Киеза (85), 4:1 Роберто Пиколи (90+3)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!