ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Трансферната сага около българския национал Иван Иванов приключи, след като централният бранител финализира трансфера си от сръбския шампион Партизан в Базел и пренебрегна интереса на Верона към него. Договорът на защитника с "гробарите" изтичаше следващото лято, а според сръбските медии швейцарският шампион ще плати за правата на българина около 2 милиона евро.

Самият футболист потвърди новината и публикува снимка на официалния си профил в социалната мрежа „Фейсбук", на която позира с фланелка с номер 13. Очаква се 25-годишният българин да замести в центъра на защитата австрийския национал Александър Драгович, продаден на украинския гранд Динамо (Киев). Все още няма официално потвърждение от двата клуба за сделката.

Иван Иванов няма да може да играе за Базел в предстоящите плейофи за влизане в групите на Шампионската лига, след като вече взе участие с екипа на Партизан в мачовете срещу Лудогорец в най-престижния европейски клубен турнир.

Швейцарският шампион си осигури най-малкото участие в груповата фаза на Лига Европа, след като в третия предварителен кръг отстрани Макаби Тел Авив с общ резултат 4:3. Базел спечели в първия мач с 1:0, а реваншът на израелска земя завърши 3:3.

Ако Базел се класира за групите на Шампионската лига, ще могат да картотекират българския национал и да го използват в следващите си срещи.