Световният шампион във Формула 1 за 2008 година Люис Хамилтън очаква изключително тежък старт във Великобритания. Гран При на пистата "Силвърстоун" е на 21 юни, когато Люис ще кара пред родна публика.

Причината за мнението си пилотът на Макларън-Мерцедес обясни с характеристиките на пистата. Според британеца нейните високоскоростни завои ще разкрият в още по-голяма степен недостатъците на болида му МР4-24.

"Няма по-трудно състезание от това във Великобритания. Ще карам пред родна публика, което ме задължава да победя", заяви Хамилтън.

"Силвърстоун е сред най-бързите трасета в календара, а е ясно, че нашата кола не се държи много добре в бързите завои. От друга страна е трудно употребата на KERS да повлияе положително в сравнение с другите писти, защото на британската няма твърде много сериозни точки за спиране. За да ме разберете, трябва да ви кажа, че дори не докосваме спирачката, след като излезем от Луфилд до Стоу. Това е приблизително половината от дистанцията в една обиколка. Няма и участъци, от които да излизаш бавно, следвани от дълги прави, където можеш да използваш KERS за ускорение", обясни още Люис.