Пилотът на Макларън Люис Хамилтън бе доста сдържан в емоциите си, въпреки че се пребори за Пол позишън преди Гран при на Италия. Той бе недостижим в третата фаза на квалификациите, а редом до него на старта на “Монца” ще застане съотборникът му Дженсън Бътън.

“Усиленият ни труд в последните дни даде резултат. Първото място на старта е плод на много работа на хората в завода, на момчетата от състезателния екип и съм им изключително благодарен за това. Хубаво е, когато трудът ти даде подобен резултата. Супер е и че Дженсън ще е до мен на стартовата решетка”, коментира Хамилтън след края на квалификациите.

Той призна, че се чувства изключително спокоен преди старта за Гран при на Италия.

“Всички около мен са изключително позитивно настроени. Благодаря на моето семейство, приятелите ми, хората в екипа, че не ми дават поводи да се тревожа и да се разсейвам преди състезанието. Чувствам се перфектно, мотивиран и концентриран”, завърши Хамилтън.

Съотборникът му Дженсън Бътън също бе много доволен от карането си.

“По принцип не се представяме много добре в квалификациите и за това съм много радостен, че тук на “Монца” успяхме да завоюваме първите две места на старта. По-важно обаче е как ще се движим утре в състезанието, защото стартовата позиция не ти гарантира успех”, каза Бътън.