Три от четирите български отбора продължават напред в третия предварителен кръг на Лига Европа. Никак не звучи зле на фона на цялостната картинка на футбола у нас.

Лудогорец логично се справи без никакви проблеми с исландския Валур, разбивайки го в 4:0 на реванша. 8-кратните шампиони тотално размазаха съперника, в което никой не се съмняваше, защото класата си е класа.

Локо (Пд) и ЦСКА обаче трябваше доста да се поизпотят, за да достигнат до крайния успех. Особено „червените”, които стигнаха до дузпи и по подобие на мача с Рига миналата година показаха по-голямо хладнокръвие. ЦСКА игра много стабилно в отбрана, но в атака се видя, че липсва головата машина. Али Соу е позагубил форма, Тони Уот все още не е влязъл в час, а най-добрият реализатор от началото на сезона Евандро липсваше заради вирусно заболяване.

„Черно-белите” от „Лаута” заслужават също бурни овации, след като вкараха скъпоценен гол в Търнава, изпратил ги напред в турнира. Локото игра доста време с човек повече, но домакините от Търнава поведоха с 3:0. Карагерен, който бе блестящ на терена, с поредния си чудесен пробив асистира на Ожболт за така важното попадение.

Разочарованието дойде от Левски, където явно още след първия мач в Ларнака бяха отписали Европа и сега ще насочат всички сили към заветната цел – титлата на България.
ЯСЕН ЯВОРОВ/БЛИЦ СПОРТ
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020