Хубчев остава да води националния. Няма лошо. Никак даже. Човекът показа, че има желание и потенциал да промени представителния ни тим. И да го върне на голям форум, защото и на европейски, и на световни вече ни забравиха кои сме и как изглеждаме.

Ама за да я свърши тая, ще има още по-трудна работа – да намери футболисти, подходящи да носят националната фланелка. Освен да притежават нужните спортно-технически качества, да не бъдат мишоци, а мъжкари. Лъвове да са, за да защитят нарицателното име на отбора. Защото с мишки и с гелосани примадони на терена не на Евро 2020, но и на Евро 2220 няма да се класираме.

Трудничко ще му е на Хубчев, но, както е казал народът: Който го е страх от мечки, да не ходи в гората! Всъщност, той Петър вече е там. Ама не в гората, а в родната футболна джунгла, откъдето зад храстите мучат и надават вой разни знайни и незнайни разбирачи на играта.  И някъде измежду храсталаците ще трябва да открие подходящите за голямата цел национали. Някои от досегашните да ги разкара и да даде шанс на други. До догодина, когато почват квалификациите, има време. Време, през което сме длъжни да сглобим тим, който най-после да зарадва народа.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ