ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Навършващият днес 60 години Петър Кънчев Хубчев беше от футболистите, които малко говореха извън терена и не спираха да го правят там. С футболни думи. Мъжки. Силни. Безкомпромисни.

Играеше с акъл.  „Няма“ и „не мога“ отсъстваха от речника му. Там имаше едно основно изречение „Ще се бия докрай“, превърнало се в негов девиз. Петьо винаги се хвърляше на 100 процента до последния съдийски сигнал.  

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Заедно с Трифон Иванов бяха една от най-железните двойка централни защитници не само в българския, но и в балканския футбол.  

Всъщност, Хубси се кали в Бундеслигата, нищо че отиде там чак на 30-годишна възраст. Направи отлична кариера. Ненапразно феновете на Хамбургер и Айнтрахт (Франкфурт) го помнят и тачат и днес.

Петър Хубчев е един от малкото състезатели в цялата история на германския елит, пристигнали на немалка футболна възраст от бивша социалистическа държава и успели да се наложат в желязното първенство. "Билд", а не кой да е, му бе посветил специална статия. А спортният телевизионен канал DSF бе възкликнал: "Той е хем елегантен, хем и железен!".   

После Хубчев тръгна смело и в треньорската кариера. Записа впечатляващи постижения с Берое. Ако погледнем реално, именно при Петьо националният ни отбор регистрира най-добрите си резултати през последните петнайсетина години. Това не са ала-бала приказки, а факти.

Днес девизът му „Ще се бия докрай“ отново е актуален. Хубси води нелека битка. Всички знаем каква е тя. И му желаем Господ да е с него. И пак да успее. Защото го заслужава… Заради себе си, заради родителите си, заради семейството си, заради децата и внуците си. Честит юбилей!
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ