ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Лотар Матеус, голямо име и световна класа футболист, се озъби на Меси и обяви, че осмата му „Златна топка“ била фарс. Един от най-добрите журналисти не само в Испания, но и в Европа – Томас Ронсеро, бодна с перото си аржентинеца. Наградата била напълно незаслужена.

Тези хора наистина са полудели… 

Спомнете си само – Меси имаше всичко, но нямаше всичко. Защото най-всичкото от всичко е световната титла.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Да си бил години в подножието на Еверест и когато най-после си стъпил на него, изскача някой, който пробва да те бутне надолу.

Никой не подари световния трофей, който Меси жадуваше и бленуваше цял живот. Той си го заслужи с таланта, магическите отигравания, с головете си. С духа и лидерските качества, които така и „забравяше“ в дома си на предишните мондиали.  В Катар обаче те бяха с него. От втория до последния мач. До финала. Както и на финала, разбира се. Най-вече там.  

През цялото време Меси не играеше, а рисуваше. Пишеше история. Историята на третата световна титла на Аржентина и първата за него. Един, два, три, четири, пет, шест, седем гола, два от които в спора за трофея. А после и още един при изпълнението на дузпи, когато Меси най-после би дузпата на невярата, че може да превземе света с родината си. Пустата невяра, която тъй дълго му пречеше и препъваше.

И след като го стори, десетина месеца по-късно Меси получи най-заслужилата си „Златна топка“. По-златна и по-ценна от всякога.

Само не и в очите на неверниците му, които се мъчат да го хързулнат от върха. Такива като Матеус…

Хер Лотар, това не е фарс. Фарс е престоят ви като национален селекционер на България, фарс е дузпата, с която станахте световни шампиони през 1990 година. Това е просто магията на Меси.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ