Душан Тадич - човекът, който сам разби Реал (Мадрид) и изхвърли "кралете" от Шампионската лига. Днес цял свят говори за него, но е хубаво да обърнем внимание на неговата националност. Сърбин! Братски народ, съседи, все се сравняваме с тях. Обичаме им храната, музиката, дюлевата. Те пък гледат нас, че сме в Европейския съюз и казват, че живеем по-добре от тях.

Кой живее по-добре, кой готви по-добре... Всеки с вкуса и разбиранията си и няма смисъл да налагаме вкусове и мнения. Обаче футболът е друга бира. Дори няма смисъл да казваме как едни 20 000 сърби се изсипаха на мач във Виена срещу Австрия, за да подкрепят националния си отбор. Ние едва събрахме толкова на мач с шампиона Франция.

Душан Тадич, Неманя Матич, Адем Ляич - част от националния отбор на Сърбия. Играят в големи отбори, правят чудеса. Лидери на националния им отбор. Опитни играчи.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Но в Сърбия има и едни доста млади и доста силни момчета, които играят във водещи европейски клубове. Европа отдавна се е прехласнала по талантите на Сърбия. 

Никола Миленкович на 21 години е сред твърдите титуляри във Фиорентина, Андреа Живкович на 22 години е основен играч на Бенфика, Александър Митрович е едва на 24, но отдавна се доказа като голмайстор във Висшата лига, Лука Йович на 21 години ниже гол след гол в Бундеслигата, а Барселона е по петите му. Сергей Милинкович Савич на 24 години вече е сред емблемите на Лацио. Милош Великович е на 23 години и е част от Вердер вече трети сезон и е твърд титуляр. 

Явно млади играчи могат да се развиват, налагат и продават добре. А нашите къде са? Капитанът и лидер на тима е в Ростов?! Двамата ни най-големи таланти са съответно в Каляри и Мидтиланд. Останалите национали извън родната Първа лига са в Касъмпаша, Слован, Карабах, Арсенал (Тула), Урал и т.н. Някак несравнимо с колегите им от Сърбия. 

Явно бъркаме някъде, нали? Щом сърбите го могат, а ние не! 
Димитър АПОСТОЛОВ