Бруно Акрапович започна добре престоя си в ЦСКА. От почти месец босненският специалист води тима нагоре към скалата на успехите. Започна с победа над непретенциозен съперник (Ботев Ихтиман за Купата), после записа победи в първенството, взе точка в Румъния срещу ЧФР Клуж, а снощи удари Рома.

Да, италианците вече се бяха класирали, излязоха с доста резерви, но клишето Рома си е Рома важи с пълна сила. А един поглед върху цените на играчите, излезли срещу ЦСКА на стадион „Васил Левски“, показва, че общата сума възлиза на над 100 милиона евро.

Под ръководството на Бруно „армейците“ нямат загуба и допуснат гол в първенството. Имат такава от Йънг Бойс с 0:1, но в гъстата мъгла мач почти нямаше. А и все пак е допустимо и нормално някъде да се препънеш в старта на новата мисия, с която си се захванал.  

Сега градацията на „червените“ при Акрапович трябва да продължи с победа и над вечния съперник Левски, като преди това тимът ще преследва повече от задължителен успех срещу Ботев (Враца).

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Нека не забравяме два факта. Бруно пое ЦСКА в движение, на пожар, а освен това не е участвал в селекцията. Задължително трябва да припомним и друго. Когато преди години стана треньор на Локомотив (Пловдив), му бяха необходими няколко месеца, за да може и той, и отборът да влязат в час. Акрапович изтърпя много критики, обиди и нападки от феновете, но накрая се оказа, че той е бил прав. И светът за „черно-белите“ се превърна в цветен – две Купи на България и една Суперкупа.

Когато пристигна на „Армията“, Бруно много добре разбираше, че там трудно чакат и искат час по-скоро промяна. Той го направи и то как. Рязко промени схемата на игра, заложи на любимата си 3-5-2, и резултатите започнаха да идват. По-бързо от тези при началния му период на „Лаута“.

Акрапович е умен човек, разбиращ в детайли професията си, който отлично осъзнава, че за да се трансформира ЦСКА в шампионска машина, са нужни още корекции. Най-вече в защита. И със сигурност такива ще има още през зимната пауза.

Дотук Бруно Акрапович се справя като брилянтен армеец. Дали ще се превърне в божествен армеец, зависи само и единствено от него. Ако никой не се бърка в работата му, ако бъдат взети правилните футболисти през януари, купите и титлите може отново да огреят позатъмнения музей на „Армията“. Да отидат там, където им е мястото.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ   
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа