Да сбъркаш веднъж - простено ти е, да сбъркаш втори път – на всеки се случва, ама да бъркаш постоянно, значи, че не умееш, не можеш и не знаеш. А когато перманентните издънки са в национален ефир, срамът е огромен.

bTV (или по-точно - Ринг, която е част от "Би Ти Ви Медия груп") сътвори поредния такъв. Снощи на мача за Купата на африканските нации между домакина Египет и ДР Конго.

Коментаторът явно не се интересува от политика и география, след като очевидно не знае, че има държава ДР Конго, но има и само Конго.

Той през цялото време наричаше съперника на „фараоните” Конго. През минута повтаряше, че Египет играе с Конго. Че Конго не атакува опасно. Че Конго се защитава хаотично. На терена обаче бяха футболистите от ДР Конго. През второто просто спрях телевизора.

Върхът на незнанието беше връщане назад в историята. Коментаторът обяви, че най-големият успех на Конго е участие на световното първенство през 1974 година в Западна Германия.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

ДР Конго е бившата държава Заир. Конго си е Конго. На Мондиала преди 45 години участва Заир, демек ДР Конго.

Двете страни са известни още като Конго Киншаса и Конго Бразавил. Киншаса и Бразавил са столиците им. Киншаса е на Заир (сегашната ДР Конго).

Нерде не Ямбол, нерде Стамбул, е казал народът. Та и неговата работа същата.

Да коментираш футбол не означава само да познаваш играчите, отборите и да си на „ти” със статистиката. Трябва да притежаваш малко обща култура, излизаща извън рамките на футболните познания. А ако я нямаш, разполагаш с интернет. Днес е лесно – влизаш в Чичко Гугъл и откриваш всичко. Подготвяш се и излизаш в ефир. В противен случай се излагаш.

Снощният коментатор по принцип е интелигентно момче, което неведнъж ни е показвало, че е на „ти” с работата си. Снощи обаче беше на „вие”...
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ