Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Свърши се. И за едните, и за другите. Коко си взе капата и напусна Локомотив (Пловдив). Феновете са доволни, пляскат с ръце и скандират. Динев също обяви, че напуска със смесени чувства, т.е. хем е доволен, хем не е. Ако беше останал, щеше да е в голямата игра и големите пари. Сега си тръгна и бързо трябва да се преориентира, за да намери нов пристан. Със сигурност няма да остане на сухо, все ще намери място, на което с малко да изкара много. Какво става обаче с Локомотив от тук нататък? Засега никой не знае. Дори и основният акционер Атанас Узунов. Бившият съдия за няколко часа се превърна от обикновен шеф администратор във футболен олигарх с хиляди акции в джоба. Само че кумът на Стоичков продължава да е просто администратор, няма как да издържа клуба. Христо Бонев – Зума е вечният съветник и голяма уста на “Лаута”. Но историята не помни легендата да е извадил 5 лева от джоба си за Локомотив, въпреки че преди години се кълнеше и разправяше на един треньор: “Бате ти Ицо за Локомотив глави реже и аз за заплата никога няма да работя.” Ясно като бял ден е, че някой сериозен човек бизнесмен трябва да се заеме с издръжката на “черно-белите”. За да не се превърне отборът набързо в черно-бял некролог, който ще умре за няколко месеца. Гадно е, но е факт.

Няма ли кинти, всеки клуб отива на кино. Ще живурка няколко месеца в “А” група и ще изпадне надолу по стълбицата. А надолу е обречен на глад и мизерия. Дори и така да е, по-добре чисто Локо без Коко! Сигурен съм, че феновете ще го приемат и са на това мнение. Да, Коко даваше пари в последните две години и половина. Но и взимаше. Бъдете сигурни. Никой не яде доматите с колците, за да си мисли, че бизнесменът е стоял и наливал, ли наливал пари в бездънната яма без да взима обратно. Няма такъв човек, колкото футболните босове да убеждават, че са истински страдалци и видиш ли, разливат с пълни шепи, а насреща – само колец, без домат. Я ще купиш мач, ще заложиш на тото или нещо друго, келепир има в тая работа. Ако не е така, да не са всички по-богати люде във футбола.

Да не си на мястото на фен на Локомотив в последните 2 години. Нямаше мач, след който да не се говореше за “черно тото”, ъндър, оувър, заложна къща в Сингапур, обръщалка и т.н., термини, добре познати на тотаджиите. Благодаря, но Локо няма нужда от такава издръжка. Няма нужда да гледа как чужденци-наемници излизат на терена с ясната мисъл, че трябва да продадат мача, да се навеждат под топката или нарочно си изкарват червени картони. В някои мачове (особено контроли по време на подготвителни лагери) гледката беше смразяващо обидна. Локомотив ще го има, ще преболедува, може да изпадне в “Б” група като градския съперник “Ботев”. Но няма да има "зрелищно" равенство 4:4. Но след това ще се изправи, ще живее заради феновете. И ще бъде чисто Локо без Коко.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ