Да, не веднъж сме го казвали. Ние, медиите, сме си виновни. Правим някакви утайки на обществото звезди. Загаснали напълно в своята сфера, им даваме шанс да изгреят отново. И да заблестят на медийния хоризонт. Ама, поставете се и на наше място. С приоритет са новините, които хората най-много четат... Народът отрича и недоволства във форумите, че го интересуват клюките, но пуснеш ли му вест за предстоящата сватба на Валери и Николета, се избива да чете. Кои обаче бяха тези двамата?
 
Допреди години Божинов беше талант. Италия му се поклони и го приюти. После той тръгна рязко надолу. С бясна и неспирна скорост. Днес няма футболист Божинов. Има някакъв плейбой. Или по-скоро любовчия, който смени първата си половинка с втората. Та преди пет-шест години името на Валери се появяваше всеки ден на спортните страници. Пишеше се за головете, които вкарал, за гредите, които уцелил, за финтовете, с които е преодолял съперника. Днес името на Божинов е отдавна пренесено на жълтите страници. Там той пак вкарва, финтира и уцелва, но не на терена, а под юргана.  До онзи ден на Алисия, сега на Николетка. Ей с това е известен Валери.
 
А коя беше Николета Лозанова, че нещо не се сещаме. Какво работи, какво произвежда, с какво просперира, каква е професията й, какво е влиянието й върху обществото? Актриса, изиграла над 100 роли в киното и театъра? Не! Певица, продала над 100 албума или изнесла десетки концерти пред стотици хиляди на “Васил Левски” или “Уембли”? Не. Тя е плеймейтка! Туй пък какво е? Да е манекенка, не е манекенка. Да е моделиерка, и това не е! Е, каква е тогава? Журналистка? Олеле, срам за гилдията. Аха, май е такава, която пробива напред с тялото си, показвайки го пред обществото от кръста нагоре и на Валери Божинов от кръста надолу. Е, доскоро не само на Валери, а и на Тате момчето.
 
И сега идва сватбата? Мале, леле, сън няма да ни хване. Сватба, сякаш по-помпозна от тази на Принц Уилям и Кейт Мидълтън. Само дето едната двойка е с кралско и аристократично потекло, а другата – с горнооряховско-филибарско. Да, но Николета иска да е като Кейт. Ама как точно, ще остане в тайна до последния момент. Леле, как ще изтраем до неделя, за да видим изненадата. Вече броим дните, часовете, минутите, секундите. Пуснаха се какви ли не мълви - със скъпа рокля за 100 хиляди, покрита с диаманти, в изцяло розов тоалет за 300 хиляди, в тъмносиня пола, обсипана с бисери и рубини колкото е брутно-вътрешния ни продукт. Къде спят тогава букмейкърските къщи? Да пускат веднага  как ще е облечена Николетка, как ще се премени Валери, ще се возят ли на лодка по езерото на комплекса в Правец.

Импозантно, помпозно, изящно! Не! По-скоро кичозно. Тъй де. На Валери и Николетка ще им подхожда да си спретнат автентична за корените им сватба – в горнооряховския хоремаг. Да поканят една тумба сополиви цигани, нарамили акордеони, тъпани, цигулки, гайди и тромпети. да им лепят пачки на изпотените чела и да го ударят на веселба – три дни и три нощи. Николетка, вместо да се кичи с аристократични рокли, да се появи дибидюс гола, само с едно прозрачно воалче отгоре, купено за десетина лева от Женския пазар. А Валери да се издокара по футболен екип. С тоя на Локо (Горна). Тъй де – ще бъдат напълно в крак с това, което са.  
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ