Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

На 12 май народът излезе навън, за да изчисти България. Не един ден, а цял век обаче няма да стигне, за да изчистим българския спорт. Като се започне от футбола, премине се през баскетбола, всички останали колективни и индивидуални спортове, та се стигне до волейбола.
 
Доскоро ни крепеше само волейболната крепост. Ама и тя е на път да се срути. Страшно и зловещо. Единственият отдушник на народа се подхлъзна в лъскавата и модерна за “Арена Армеец”. Въпросът е дали бяха издърпани ушите на когото трябва? Дали само Радо Стойчев е виновен и какво ще се случи с връщането на Пранди. Няма ли волейболът да попадне пак в гадния и омагьосан кръг, от който излизането е неосъществима задача?
 
Навсякъде е пълно с плевели и боклуци. Накъдето се обърнеш, ще ги видиш. Във футбола е най-страшно. Там няма оправия. Нито на клубно, нито на национално ниво.
 
В баскетбола пък хем е мръсно, хем и прозрачно. Шампионът се знае три-четири години напред. Един отбор, останалото - пълнеж. Никаква драма, никаква интрига.
 
В индивидуалните спортове – същата картинка. С едно малко изключение. До вчера ни грееше златото на Станка, ама и то взе да избледнява. Остана ни само Кубрат. Истински мъж и спортист. Лошото е, че Кубрат няма наследници. Такива, които да създадат нова спортна България.
 
Нужно е прочистване. Във всеки спорт. Ама преди това тези, които дърпат конците, да прочистят първо душите си. Оттам да се почне. Да изкоренят собствените си плевели и боклуци, а после и тези, около които българският спорт се гъне...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ