Левски е близо да се сдобие с нова ключова фигура в състава си. Футболистът обаче няма да бъде привлечен от друг отбор, защото е на „Герена“. И защото бавно и постепенно започва да си пробива път в мъжкия титулярен тим на „сините“. Става въпрос за 18-годишния Асен Митков, на когото специалистите предричат голямо бъдеще.

Техничарят грабна окото още през миналия сезон при Мъри Стоилов, когато изигра общо 20 мача, 15 от които за първенство. В последните два от тях  - срещу Лудогорец и Арда Асен беше титуляр и остана на терена до последната минута.

По-предния сезон (2021/22) Асен записа 7 двубоя в ефбет Лига. Сега и в контролите новият треньор Николай Костов разчита на Митков.  Ненапразно момчето игра 90 минути в приятелския мач с кипърския АПОЕЛ (Никозия).

От няколко дни упорито се говори, че Левски търси ново попълнение, което да замени Филип Кръстев. Дали обаче има нужда от такъв трансфер, след като „сините“ разполагат с Асен?

Митков притежава достатъчно добри качества, за да се затвърди сред мъжете. Той е роден на 17 февруари 2005 година в Съединение. Като много малък започва тренировките в детския тим на тима от родния си град.  Когато е на 11 години, преминава в школата на Ботев (Пловдив), а на 14 вече е част от футболната академия на Левски.
„През миналия сезон Асен показа качествата си. В никакъв случай обаче не бива да лети в облаците, за да не се превърна в поредния, паднал от там. Нужен му е здрав разум, за да стане един ден наистина звезда“, коментират във футболните ни среди. 

Бихме добавили за финал следното: Асен е безспорен диамант, но за да се усъвършенства още повече, Левски трябва да го шлифова. И да му дава шанс. Така ще спечели не само клубът, но и... националният отбор на България. 
Мартин СОРАКОВ, стажант в БЛИЦ