Добре дошъл, Миодраг. Добре дошъл в ада, наречен ЦСКА. Това, което се случи на сърбина по време на миналия му престой и скандалите със Стефан Орманджиев, е като детска приказчица в сравнение с настоящото. Сега на власт в Борисовата градина са пернишките “титани”. Тези хора няма да мирясат, докато не затрият окончателно ЦСКА. Първи работен ден на Йешич на “Армията”. Кой знае какви врели некипели са му говорили за положението в клуба, как всичко ще бъде в неговите ръце, всичко ще зависи от него, той ще коли и беси. Глупости на търкалета. Миодраг сам се убеди какво го чака. Тотален шок. На дебютния му брифинг нямаше въпроси за добре дошъл, почнаха го на шеста скорост. Сърбинът и двамата му голобради помощници изглеждаха като преди разстрел, мигаха на парцали и се молеха по-скоро да се отърват. От ада, наречен ЦСКА. Този ад, който създадоха “титаните”. В залата за пресконференции никой не прояви милост, никой не спести неудобните въпроси към двамата изпълнителни директори Венци Живков и Георги Илиев-Майкъла.

Основната тема не беше новият треньор Миодраг Йешич, а батакът в ЦСКА и идиотското уволнение на Стойчо. И още – бавенето на заплати, селекцията, която правят Перо, Меро и други самозвани мениджъри, напразните обещания, които се дават всеки ден, а резултати – няма и т.н. и т.н. На това му се вика, добре дошъл на нова работа и за много години, Миодраг. Да станеш свидетел на всички кирливи ризи, извадени на показ още в първия си ден, не е никак приятно. Сърбинът се зарече да е различен от предишния си престой, да не се занимава с интриги, хора, които работят против него и скандали. Агенция БЛИЦ пита: “Ще си замълчите ли, ако ви доведат играчи, които вие не искате в отбора? Как ще реагирате, ако някой работи против вас? Какво ще направите, ако вие не искате дадени футболисти, а ръководството ги върне, както се случваше при Стойчо Младенов. И още – как ще овладеете ситуацията в съблекалнята, ако шефоете решат да дадат пари на едни, а на други – не, а самият вие не взимате заплата от шест месеца. Как ще се почувствате, ако на тренировката няма вода, а ръководството в лицето на “Титан” не иска да плати обяда на отбора”. Едва ли ще си замълчите и ще изтърпите такова унижение.

И всекидневните обяснения на Георги Илиев вече никой не приема насериозно. Майкъла обаче стана жертва на пернишкия капан и скоро ще излети от “Армията”. Използваха го, за да им свърши работа. Първо – да се появява пред журналистите и да говори едни и същи празни приказки, за да отнеме тази отговорност от ръководството. С една дума – да бъде говорящ папагал на “Титан”, повтарящ едно и също като развален грамофон. Второ – да помогне за оформянето на документи за стадиона и когато след няколко месеца вероятно ЦСКА заиграе у дома, Майкъла няма да е нужен, ще го изритат без да им мигне окото. Иначе директорът - безгласна буква, да отговори или по-добре да спре да говори: “Къде са терените за децата, г-н Илиев, нали трябваше да са готови преди половин година? Къде е Хюсеинович, кога ЦСКА ще играе на “Армията” и убеден ли сте, че и през март отборът ще се върне у дома. Какъв директор сте, ако не ви питат за уволнението на даден треньор и назначението на друг? Защо лъжете, че играчите имат да получават по една заплата?” Това в момента е ЦСКА. Свърталище на боклуци, за които боклуците са важни.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ