Емил Костадинов разкри една истина за ЦСКА пред БЛИЦ TV, свързана с отнетия евролиценз през 2008 година, и разбуни духовете.

Тогава заради 300 000 евро „червените“ бяха изхвърлени от евротурнирите и едвам отърваха кожата, оцелявайки в професионалния ни футбол. Ръководството е имало една седмица, за да изчисти дълга си, но президентът Томов отишъл да си прави кефа в чужбина.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Доста време Коща несправедливо беше обвиняват в негативната развръзка, довела до големи сътресения в Борисовата градина тогава. Емил е толкова виновен за отнетия лиценз на ЦСКА, колкото ЦРУ за избухването на Втората световна война. ЦРУ просто е създадено по-късно…

 В този период работата на Костадинов не беше да спасява лиценза – нали „червените“ си имаха голям бос и то икономист.  Работата на Емил беше заедно със старши треньора Стойчо Младенов да изградят голям отбор. И го направиха. ЦСКА не биеше, ЦСКА газеше в България и притежаваше убийствен състав, грабнал титлата с цели 16 точки преднина.

ЦСКА имаше огромни предпоставки за голям бум в Европа, защото бяха набелязани още класни попълнения, които да засилят „червената“ мощ. Набеляза ги Костадинов. Беше въпрос на дни да дойдат и да подпишат.

Заради някои други хора обаче ЦСКА претърпя огромен провал. Не на терена. На друго място. Лицензът хвръкна и всичко стана на пух и прах.
Лаиците обвиниха Коща, но истината, позабравената истина, е съвсем друга. И е хубаво, че сега из форумите доста фенове пишат точно това.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ