В „Евроспорт” работят едни от най-добрите журналисти в България. Истински професионалисти, които се справят блестящо с работата си и може само да служат за пример.

Над тях обаче има хора, които така могат да изпилят нервите на зрителя, че да го изкарат извън релси.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Постъпката им днес беше против интересите на всички българи, обичащи тениса и подкрепящи Григор Димитров. Мачът на Гришо с Томи Пол започна, но нито на „Евроспорт 1”, нито на „Евроспорт 2” имаше картина от него. Вместо да гледа своето момче, родният фен трябваше да наблюдава дамски мач от Аустрелиън Оупън. Чак след първия сет най-после ни пренесоха на корта, където играеше българинът.

На същата случка станахме свидетели и преди година. Тогава БЛИЦ написа подобен коментар, а от „Евроспорт” се оправдаха, че нищо не зависело от тях, а от централата на телевизията в Париж. Оттам определяли в коя страна кой мач да се излъчва.

Всички знаем, че в България гледаме една картина по „Евроспорт”, а в другите държави – друга. Но защо, когато играе най-добрият български тенисист, се пренебрегва неговата среща? След като живеем в света на технологиите, а „Евроспорт” е една от най-развитите телевизии, какво пречи на територията на България да се дава мачът на Григор от самото му начало до неговия край?

Така ли е в Сърбия, когато играе Новак Джокович? Или в Румъния, когато на корта е Симона Халеп?
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ