Европа се стряска, когато чуе за българските “Левски” и ЦСКА. И започва да трепери. Не от страх, че ще яде бой на терена, не от респект, а от ужас.
 
Преди години ЦСКА бе символ на победата и на Стария континент винаги имаха едно наум, когато на терена излизаха играчите с червени екипи. Днес Европа се стряска, защото в момента ЦСКА означава безпаричие, безкрайни задължения и бягство на играчи.
 
Подобна е реакцията и за “Левски” оттатък границата на България. Първо, “сините” станаха за посмешище с “Казанската афера” през 2009 година, когато цели четирима футболисти бяха пратени за зелен хайвер в Рубин вместо за трансфер в милиони зелени пачки. През миналия октомври Европа се стресна от бруталното разсъбличане на Ивайло Петев, а днес с огромно учудване реагира на светкавичното уволнение на Пепе Мурсия.
 
Ето това е настоящото ниво на така наречените евробойци. Преди те пишеха футболна история в Европа, а сега или отпадат рано от турнирите, или изобщо ги няма никакви. И вместо те да пишат, на Запад пишат за тях. Ама не как побеждават, а как се излагат. В белите държави обаче не само се стряскат, но и се смеят на "синия" и на "червения" акъл. Въпросът е дали на "Армията" и на "Герена" имат достатъчно мозък да осъзнаят, че от техния имидж, граден с годините, няма и следа. Има само стрес и смях!
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ