БЛИЦ СПОРТ продължава традицията да публикува писма на свои читатели. Днес ви предлагаме мнението на инженер Стоимен Георгиев от София, който е привърженик на Славия от далечната 1960 година. Той се обръща към президента на „белите” Венцеслав Стефанов. Писмото е без редакторска намеса.

Здравейте, г-н Стефанов. Започвам право в десетката. Слушам и ви гледам от няколко години. Търпях, стисках зъби, но накрая не издържах. Не ви ли е срам да си изтривате ръцете с нас, феновете на Славия. С хората, които обичаме белия отбор от „Овча Купел” до края на света. С какво основание ще наричате идиоти тези, които милеят за тима и които чакат най-после една мечта да се сбъдне. И тази мечта не се сбъдва заради вас, г-н Стефанов.

Тази година се навършват 20 години на две събития. Едното е радостно, а другото е тъжно. Радостна е годишнината от дубъла, който постигнахме – шампионска титла и купата на България. Тъжното е, че вече 20 лета Славия не участва в европейските клубни турнири. А това е голямата мечта на запалянковците – да видят своя отбор в Европа. Славия не е там, ЗАЩОТО ВИЕ НЕ ИСКАТЕ. Но понеже сте хитрец от класа, знаете как да се прикриете и винаги се оправдавате с някого. Я с футболистите, я с треньорите, я с феновете. Измествате, г-н Стефанов, епицентъра на проблема. Епицентърът сте вие и тия над вас.

Истината е, че нямате пари за Европа. Истината е, че не вие, а някой друг определя бюджета на Славия. Как ще го определяте вие – какъв ви е бизнесът? Голям и печеливш ли е, че нещо не се сещам. Истинският собственик е друг. Всички знаем кой е. Живее в чужбина. Той не дава пари, а и вие не го притискате да даде. Ако наистина сте сериозен човек, ако наистина обичате Славия, няма ли да направите и невъзможното да се осигурят средства за поне едно, повтарям – поне едно участие в евротурнирите. Ще кажете – ама защо да ходим там, след като ще се провалим още в първия кръг. Ако това ви е логиката, който тогава е идиот – фенът или вие?

Имате добро дар слово, но лафовете ви вече са изтъркани. Вече не вървят. Плоски са, г-н Стефанов.

Бих искал да ви попитам и друго. Чиста ли е съвестта ви за някои мачове на отбора. Последният пример е предпоследната домакинска загуба от Пирин. Знам, че ще успеете да се измъкнете от подобни въпроси. Вие сте го правили неведнъж, тъй като това не е първият случай, в който има съмнения за задкулисна игра на терена. От която, дано не е така, вие и хората около вас печелят.

От 1996 година до днес, г-н Стефанов, Славия не е пораснала. Пораснал е само коремът ви. Да сте жив и здрав...
Инженер СТОИМЕН ГЕОРГИЕВ