В другите страни не си поплюват ами арестуват. Най-пресният пример е в Унгария. 12 отиват зад решетките заради черно тото. Само Бай Ганя се тупа в гърдите, че върши някаква си дейност. И дотам. Ние сме царе на патардията и имитацията, след което следва пълно затишие.

Помните ли какво се случи през декември 2014 година. Огромна, мащабна и титанична акция на органите на реда. В малки, големи и още по-големи села и градове. Десетки футболисти и пишман такива бяха привикани на разпит за участие в манипулиране на мачове. Всички тогава ахнахме и си казахме: „Бравос, най-сетне и у нас да се предприемат мерки срещу пустото му черно тото!”.

Да, ама сетне всичко утихна. Както си е по стара българска традиция. Вдига се шум, пушилка, а после тъмните облаци изведнъж се изпарят и светва слънцето на спокойствието, мира, тишината и идилията. Все едно нищо не е било.

Преди няколко месеца уж разследващите органи обявиха, че тия работи не ставали бързо. Че е нужно време. Че действат. И че рано или късно ще се появят резултатите. Само дето „рано или късно” е бая разтегливо понятие. Може да е през есента, ама не на 2016, а на 2026 година.  

Има един много, много циничен лаф, но той най-добре отговаря на ситуацията в България. Голям го вадим, ама мек!
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ