„ЦСКА е най-великият български клуб за всички времена. Искам да играя за „червените”. Това са думи на новото попълнение на Левски Венцислав Христов, изречени точно преди две години. Тогава нападателят беше на крачка от „армейците”. Днес той направи първата си крачка със „сините”.

Сигурно е едно – феновете няма да достигнат онази крайност от есента на 2013 година, когато съблякоха Ивайло Петев. Не сториха същото с новия кондиционен треньор на Левски Роко Перота, няма да посегнат и на Венци Христов. И въпреки всичко човек винаги трябва да подбира думите, които изрича, защото не се знае един ден къде ще го заведе съдбата. Или както е казал народът: Голям залък лапни, голяма дума не казвай.

Да, феновете няма да атакуват Венци, но те ще си имат едно наум. И, бъдете убедени, ако нападателят забуксува на „Герена”, гневът на Сектор „Б” нищо чудно да избухне. Е, едва ли ще се стигне до нов „стриптийз”, но до освирквания и ругатни – със сигурност.

Дано не сме лоши пророци, но май има предпоставки за подобно развитие на нещата. Венци изглежда не е в онази форма, в която бе в Берое преди време. Вижте само как се разви кариерата му – провал в Металург (Донецк), а след това тотален срив в хърватския Риека и още по-зле в албанския Скендербеу. Би било хубаво да не се окажем прави. Просто всичко е в ръцете (или по-скоро в краката) на Венцислав Христов...
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ