ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Датата 13 май 2000 г. е отбелязана с кървав отпечатък в славната история на ЦСКА. Тогава синият таран Георги Иванов-Гонзо се извисява над защитата на армейците и вкарва победен гол, с който гарантира шампионската титла на любимия си отбор.

В същата среща младата надежда Митко Бербатов закопава червените с четири фрапантни пропуска.

В прекия двубой на "деветките" във вечното дерби печели Гонзо. С воля и характер до последната секунда, качества, които го превърнаха в легенда за сектор "Б".

Днес, почти четвърт век по-късно, Иванов и Бербатов се изправят очи в очи за президентския пост на БФС.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

В изминалите 25 години Гонзо на няколко пъти показваше характер, като поемаше треньорската палка на "сините" в изключително трудни моменти, докато Бербо безучастно наблюдаваше как върху отбора, който го изстреля във футболния Космос се хвърлят камъни от свои и чужди.

Бербатов предпочете да отиде на гурбет в далечна Индия, вместо да завърши славната си кариера в ЦСКА както подобава на клубна легенда. Вероятно, за да не се изцапа с някои негатив, Митко мълчеше като паламуд дори, когато трябваше да каже няколко думи в подкрепа на "червените", които го създадоха като играч.

Откакто му се прииска да яхне БФС, Бербатов неуморно наобикаля ЦСКА, за да търси опора от "армейската" общност. Но вместо пълен съпорт, получи "Да" за кандидатурата си, но с половин уста.

Феновете на Левски и ЦСКА, особено "младата кръв", винаги са обичали личностите, които са се доказвали в гладиаторските сражения.

В битката на характерите безспорен победител е Гонзо, независимо че временното ръководство е на друго мнение.

Гонзо отдавна е доказал, че играе само за победа. Остава да го покаже и на конгреса в петък.
Пламен СЛАВОВ 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!