А бяха едни гръмки обещания, едни хубави планове и много надежди. Дойде Гонзо и каза: „Ще заложим на българското, на духа на „Левски“, на играчите от школата...“. И само месец по-късно – всичко казано се оказа долна лъжа.

Г-н Иванов, може ли да отговорите кой беше от школата в мача с ЦСКА?
А колко чужденци започнаха титуляри в мача?
Кой точно измежду Кинта, Педро, Прохазка, Белаид и Бедоя е носител на духа на „Левски“?

Още в мача с Локомотив (Пловдив) си пролича, че Пепе Мурсия е еквивалент на Ясен Петров – един човек, който само провежда тренировките, а Гонзо му реди състава. Няма как иначе да стане така, че Педро да дойде в петък и в събота да започне като титуляр срещу „смърфовете“. Та Мурсия дори не знае как изглежда въпросната дълбока резерва на „Ботев“ и изведнъж го пуска титуляр. Другата дълбока резерва Сърмов дойде ден по-рано и също застана като титуляр. Питайте Мурсия с кой крак рита Сърмов – няма как да знае.

„Селекцията я правя аз, защото Мурсия може да си тръгне и после да се чудим какво да правим докараните от него“, друг цитат от Гонзо.

Как може един „проект“ да започва с идеята за край? Как може за един треньор, който е бил 2 часа в България, да мислят вече кога ще си тръгне.

И след като е ясно, че Гонзо реди състава, нека обясни с какво Прохазка е по-добър от Велев? С какво Кинта е по-добър от Краев, Илия Димитров или Домовчийски? С какво онова човече, което си изкара червен картон и не подаде нито веднъж топката, е по-добър от Огнянов? Защо се взе национал (Радослав Димитров) и имаш идеален десен халф като Крумов, слагаш първия резерва и пускаш някакво недоразумение да играе по десния фланг? Защо толкова държахте да върнете Балтанов на „Георги Аспарухов“, а все още няма записана минута? Защо хора като Минев, Гаджев, Сърмов, Педро, разните испанци и Прохазка са в „Левски“? Защо ли никой не се учудва, че водите дружките си Минев и Сърмов на „Герена“....

Този път, г-н Иванов, провалът ще бъде ваш. Няма да е виновен Мурсия или някой друг. Защото вие ги докарахте тези тук, защото вие излъгахте, че ще играят момчета от школата, че ще се върне духа на „Левски“, че слагате край на ментетата и залагате на българското. Срещу ЦСКА много ментета бяха на терена и всичките докарани от вас!
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ