Пиша тези редове до шефовете на ЦСКА. Нещо като отговор на тяхната декларация, публикувана снощи. Написах ги със сърцето си..

Уважаеми босове - страст, любов, болка, радост, щастие, тъга, живот. Това е за мен ЦСКА. И когато ЦСКА загина на 13 юли тази година, сякаш нещо се отдели от мен и отлетя в небитието. А когато трябваше да избирам между двата нови клуба, аз избрах вашия – каквото и да ми костваше това... Припознах го. Повярвах му. Онази тръпка, която се беше изпарила, започна да се връща при мен.

Знаете ли, вече 23 години съм спортен журналист. Никога не съм крил клубните си пристрастия, но същевременно винаги съм настоявал екипът, който ръководя, да показва безпристрастие, тъй като така повелява журналистическото верую. Винаги съм се стремял да бъда обективен в коментарите си, за което неведнъж съм бил обвиняван, че изповядвам „синята”, а не „червената” вяра.

Обективен бях и в последните си писания, сътворих ги с разума си, а не под нечия диктовка. Не ме познавате достатъчно добре, уважаеми босове  - не съм се слагал на никого, нито пък съм правил опити да се харесам на други отбори. Аз харесвам един отбор и това е ЦСКА. Нито пък съм се стремял да манипулирам армейската общност. Казвал съм какво говори душата ми. Ще го кажа и сега. За мен Едуард Йорданеску е неподходящият треньор на „червените”. За мен само и единствено Стойчо Младенов и никой друг има силите, качествата и възможностите да води ЦСКА. Защото той е цесекар – истински, такъв, какъвто клубът има нужда в този момент.

Като стана дума за манипулация, вие готови ли сте да се закълнете, че не сте търсили Младенов и не сте го предупредили за предстояща среща с вас в близките дни. Аз написах тази новина, не за да внасям разногласия на „Армията” и не защото някой друг ми е подшушнал, а защото това е истина. Самата истина!  

Ще бъда откровен с вас. Познавам Стойчо повече от 20 години. И никога, ама никога досега не ми е звъннал и не ми е казвал „напиши това, напиши онова”. Камо ли да настоява за реклама. Божичко, та тя не му е нужна, защото той отдавна е влязъл в историята на ЦСКА – и като футболист, и като треньор. Зад него стоят повечето „червените” фенове, повярвайте ми. Да, има и такива, които му завиждат и които се опитваха всячески да го унижат и убият психически. Но болшинството е с него. А сред това болшинство има и такива фенове на ЦСКА, които още не са се осмелили да припознаят настоящия клуб. На прага са да го сторят, но не са го направили. Не убивайте тяхната тръпка, която е на път да се завърне, не убивайте и моята тръпка. Защото без тръпка и без публика ЦСКА няма да го има.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Всичко за Първа лига - ТУК


Програмата на Първа професионална лига