Мястото на Наско Сираков е в Левски и никъде другаде. На "Герена". Не в Ботев (Пловдив), Славия и още по-малко в ЦСКА. Наско Сираков е доказал, че може. Навремето можеше да ниже гол след гол и да печели трофеи. После стана ръководител и Левски изживя най-хубавите мигове в най-новата си история. После стана страшно. Настана потоп. Грешки след грешки доведоха нещата до момент, в който... спрягат Наско Сираков за шеф в ЦСКА. При всички положение той може да помогне на "червените". Със знанията, начина на ръководене на спортно-техническата дейност и с влиянието си в БФС. Само че мястото му е на "Герена" и по-скоро там трябва да се замислят защо той не е при тях.

Още при едно от първите си изказвания новият собственик на "сините" каза, че е останал учуден защо легендите са разделени и не работят всички в клуба. И аз това питам. Защо Наско Сираков не е в Левски и не работи за Левски. Под каквато и да е форма. Има място за всички и само обединени може да се върнат на пътя на успеха. Има място и за Боримиров, и за Йовов, и за Станислав Ангелов, и за Ники Илиев, и за Сираков. Поредицата от грешки на "Герена" през годините доведоха до момента, в който една от най-големите сини легенди да се спряга за пост във вечния противник. Да, живеем в идиотски времена и нищо не може да ни учуди. В световен мащаб във футбола всичко е възможно - и Фиго да премине от Барселона в Реал Мадрид, и преди десетилетия Кройф да е емблема за Аякс, но да завърши кариерата си във Фейенорд.

Последните добре подбрани примери се дават, за да се покаже, че няма нищо страшно Наско да стане шеф в ЦСКА. Няма. Който плаща, той поръчва музиката. Утре може половината отбор на Левски да преместят на "Армията". Само че има едни морални закони, които се надявам все още да са живи. А в част от тях пише, че Наско Сираков завинаги ще остане "синият" герой. Не вярвам да обърне гръб на половин "синя" България при положение, че и "червената" няма да го приеме с отворени обятия.

Истината е, че легендата бе един от малкото левскари, които през цялото време показа нужното уважение към случващото се в ЦСКА. Не спираше да повтаря, че не бива да се стига до крайности, защото без ЦСКА или Левски футболът ни умира. А можеше да се нахвърли като хищник и да разкъса жертвата. Да се присмива зад ъгъла, виждайки батака в Борисовата градина. Не го направи и запази мъжка и достойна позиция. Но защо не е на "Герена" и не помага на Левски - тези въпроси, засега остават без отговори. А трябва да има отговори, защото утре може да е късно. Всъщност, май вече е доста късно...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

П.С - Не отваряме тема как би бил посрещнат Сираков на "Българска армия", какво може да си причини ръководството на ЦСКА с подобен ход и дали това е нужно в положението, в което се намира клубът. Наско може да помогне, но с цената на какво?!