Знаете ли защо половин България не обича Лудогорец? Защото Лудогорец се осмели да наруши синьо-червеното статукво у нас. Направи го по безапелационен начин и си създаде много врагове. Ето поради тази причина снощи много хора викаха срещу „зелените”. Което е доказателство, че проектът в Разград е... успешен. Много успешен, въпреки загубата с 0:2. При шест поредни титли и две влизания в групите на Шампионската лига у нас повече ще те намразят, отколкото заобичат. Истината е такава и боли. Боли, тъй като и „сини”, и „червени” не могат да се примирят с факта, че някой ги е изместил от върха. Друг е въпросът (за който вече писахме), че те сами са си виновни.

А иначе самият Лудогорец имаше нужда от резултат като снощния. Имаше нужда да попадне в израелската пустиня (в буквалния и в преносния смисъл), за да усети силната жажда за оцеляване и европейски победи.

Да, загубата с 0:2 постави шампионите наистина в тежка ситуация. Всъщност,  сигналната лампичка взе да мъждука още в Литва, но  после „орлите” намериха сили да полетят и продължат напред. Апоел Беер Шева обаче не е Жалгирис. Израелците са далеч по-стойностен и качествен отбор, който въпреки многото си положителни черти може да бъде преодолян. Даже и при този негативен резултат. Големите отбори доказват, че са такива в напечените мачове, а предстоящият след седмица се очертава да бъде не напечен, а горещ. Ама много горещ. А горещината (също като пустинята) може или да те изтощи, или да те накара да събереш всички сили и да оцелееш. Дали Лудогорец ще оцелее, ще разберем съвсем скоро. Направи ли го, ще се кали още повече. А истината отново ще заболи...
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма