Левски има двама основни вратари и по-добрият от тях стои резерва. Божидар Митрев има много по-големи качества и е с класи над конкурента си в състава на „сините“ Мартин Полачек. Словакът е титуляр, въпреки че още при идването му през лятото беше ясно, че прави ужасни гафове, подобни на довелия до гол за Лудогорец в Разград. Причината за позицията на Полачек в стартовия състав обаче е само и единствено в Митрев, който има лабилна психика. Той сам поиска смяна на почивката на мача с Вадуц в София, тъй като не му хареса отношението от трибуните. Това не беше първият случай на освиркване към юношата на Левски и на ответна проява на слабост от вратаря.

Вчера фракция от агитката на „сините“ реши да подкрепи Божидар Митрев и директно каза, че Божката ще бъде титуляр срещу Верея в петък. От въпросния фенклуб заплашиха със саморазправа всеки фен, който изрази недоволство от изявите на Митрев или на друг от избраниците на Славиша Стоянович. Една явно проява на заплаха с терор сред привържениците, които през годините винаги са подкрепяли свободата и демокрацията в най-различните им форми, включително свободата на словото и личната позиция. А всеки има правото да изрази удовлетворението или недоволството си от представянето на даден футболист, треньор или отбора като цяло.

Агитката, която беше на първите редици при промените след 1989 година и по време на комунизма, се осмели да вика „Левски, Дубчек, свобода“ след потушаването на Пражката пролет, а в по-ново време да скандира „Левски значи свобода“, сега е заплашена от прилагането на абсолютно тоталитарни методи в сърцето си.

Похвален е опитът на група фенове на „сините“ да подкрепят играчите и да им вдъхнат увереност, но заплахите със саморазправа вместо да изпишат вежди, ще извадят очи. Особено в момент, когато от всички страни се отправят призиви за завръщането на левскарите на стадиона след силните игри на отбора в последно време. Подобни закани за саморазправа само ще отдалечат още повече хората от стадиона, а това не е полезно за Левски.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

Winbet - на един клик разстояние! (18+)