В онази култова песничка, обичана от милиони българи, се пее: „Черно море, много е добре“. Днес може да я перифразираме: „Черно море, хич не е добре, на терена дупка“, свързвайки я със стадиона на популярния футболен клуб от Варна.  

Човек би се хванал за главата, ако отиде на историческия „Тича“ и види състоянието му. Мъка, мъка и пак мъка. А тревното покритие – пълна трагедия. И забележете – става въпрос за морската ни столица, за един от най-красивите, слънчевите и уютни градове в България. Някак си е грозно и срамно е Варна да няма хубав стадион, който да отговаря на стандарта на града.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн 

От тревното покритие се оплакват почти всички отбори, идващи да играят мачове на „Тича“. Топката става по-палава и от най-палавата хубавица – подскача насам, подскача натам, сякаш земната гравитация някак си се е изпарила. Човек се чуди някакъв въздушен футбол ли гледа или нещо друго. Толкова е странно всичко.

И веднага възниква въпросът: Какво се случи с милионите, които държавата отпусна за ремонта на стадиона на Черно море – нов терен и ново осветление? Потънаха ли някъде или…

Версиите са две. Едната е, че заради некадърността на хората, които са ремонтирали и поставили тревното покритие, то е толкова скапано. Другият вариант е, че варненци нарочно не са пипнали бабуните и дупките, за да карат противниковите отбори да излизат със свалени гащи преди началото на домакинските мачове на Черно море.   

Което и да е, никак не е добре, защото футболният  тим е символ за сила, победа и триумф. Той не заслужава такъв терен и стадион, вярната и всеотдайна публика на „моряците“ – също.

Още през 2007 година беше обявен проект за изграждането на чисто нов стадион във Варна, който щеше да прилича на този на германския Кьолн. Всичко остана в сферата на фантастиката. Реалността е ужасяваща – морската ни столица няма хубав стадион – ни Черно море, ни Спартак, а на мястото на „Юрий Гагарин“ зее огромна дупка. Там е започнатият и недовършен строеж на българския "Кьолн щадион" . Наистина е грозно и срамно…
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ