Един треньор бавно и полека продължава да върви по вярната пътека. Само за няколко месеца Стамен Белчев първо вкара Арда в елита, а наскоро го качи на шестата позиция във временното класиране.

50-годишният специалист заслужава похвали, тъй като реално отборът му е единственият в майсторската група, който не играе  домакински мачове. Арда приема съперниците си далеч от Кърджали – на „Лаута” в Пловдив.

А всички знаем, че тривиалната фраза „у дома и стените помагат” можеше да донесе още повече точки на новака.

Освен това Белчев бе принуден да сглобява отбора си почти в движение. Селекцията на Арда не приключи навреме. Провлачи се повечко заради тези, които я правеха, а в тима пристигнаха страшно много нови попълнения. Както се казва – момчетата още не са се запознали и не са свикнали с новата обстановка. Но въпреки това Арда продължава да учудва и да се справя стабилно.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Типично по български преди седмица се пръкнаха слухове, че Белчев бил поставен на дузпата. Глупостта на търкалета беше пратена в небитието, след като Стамен измъкна победата в Стара Загора срещу Берое, където отскоро треньор е отдавна доказалия се специалист Димитър Димитров-Херо.

Така че, Белчев няма от какво да се срамува и да не обръща внимание на мълвата. С работата си в Арда той ни доказва, че е един от най-добрите български треньори в момента.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020