Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Левски надхитри ЦСКА в първото издание на Вечното дерби за сезон 2018/2019. "Сините" съумяха да зарадват верните си привърженици със сладка победа над "армейците", повеждайки еднолично в класирането. Няма как да не отчетем обаче, че успехът дойде и след известна доза късмет при автогола на Витаутас Черниаускас. Габриел Обертан отправи страховит снаряд към вратата на ЦСКА в 30-ата минута, когато при щастлива за левскарите развръзка топката се отби в гредата, а след това и в гърба на стража, за да попадне в мрежата му - 0:1. 

Но дори и да не беше този автогол, "сините" сигурно пак щяха да стигнат до трите точки. Футболистите на Славиша Стоянович демонстрираха далеч по-голямо желание и мотивация от "червените". Обертан и компания толкова бяха настървени, че бяха готови да изорат тревата на "Васил Левски", само и само да победят ЦСКА. Поведени от своя капитан Иван Горанов "сините" изиграха тактически правилно срещата. Няма как да не споменем обаче и спорната ситуация, при която топката срещна ръката на сърцатия защитник на Левски и "червените" претендираха за дузпа. Съдията Ивайло Стоянов имаше основание да посочи бялата точка, но дали "армейците", очевидно с омекнали колена, щяха да вкарат на Мартин Полачек... 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Да, този път Вечното дерби не беше толкова бляскаво, беше постно откъм голови ситуации. "Сините" обаче се възползваха при една от редките си възможности и ликуваха в края. При това заслужено, защото надхитриха "армейците". Играчите в червено бяха неузнаваемо слаби. Мауридес и Десподов изобщо не представляваха заплаха за Левски в този мач. Двете звезди на ЦСКА бяха напълно неутрализирани от стълбовете в отбраната на "сините" Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон и много борбените бекове Иван Горанов и Милош Цветкович. 
Избраниците на Стоянович демонстрираха борбен дух, а и класата на Обертан пролича точно, когато трябваше. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед доказва, че е играч за големите мачове. И неслучайно на "Герена" трябва да направят всичко възможно, за да задържат французина и след Нова година.  

За похвали към Славиша Стоянович е още рано, но е факт, че опитният специалист надхитри Ел Маестро и то показно. При негативния развой на мача наставникът на ЦСКА не знаеше как да реагира адекватно и да накара футболистите си да пробият към вратата на Левски. Докато Стоянович, който е врял и кипял във футбола, нагледно, а и много хитро показа на Ел Маестро как се печели голямо дерби - повеждаш с един гол, но не се прибираш в собствената половина, а се бориш до последно. 

"Сините" наистина се бориха много и по всяка точка на терена. Накрая трудът им беше заслужено възнаграден. На "Герена" обаче ще сгрешат, ако полетят в облаците, защото важните мачове тепърва започват. Минаха едва 10 кръга от началото на първенството, а и предстои 1/8-финал за Купата на България с Черно море. Еуфорията след минималното 1:0 над ЦСКА трябва по-бързо да отмине и Стоянович и футболистите му да продължават да работят здраво. Преднината на Левски е две точки пред шампиона Лудогорец, който май вече спря да греши. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019