"Когато яде кюфтета, не рева. Сега защо ревеш?". Въпросът е към мениджъра Николай Жейнов, който изведнъж реши да разкрива съмнителни сделки в Левски. Ясно за всички е, че импресариото се разприказва и видя съмнителни сделки, след като за пръв път от години не той води играчите на "Герена".

Жейнов и спортният директор Георги Иванов влязоха в конфликт, който повлия и на служебните им отношения. Но пък от години е обществена тайна, че именно Жейнов бе наложил монопол на "Георги Аспарухов" и почти всяко ново попълнение минаваше през него и бе водено в Левски или от него или от неговите приближени мениджъри. До тази зима...

Господин Жейнов подхвърля някакви неща за Франсис Нар в пространството, но дали може да разкаже за сделките и комисионните за доста други минали през годините в "Левски" и не оставили никаква следа? Колко пари прибра от всички тези трансфери Жейнов? Знаете ли колко мениджъри са се оплаквали през години пред нас и наши колеги, че предлагат в пъти по-добри играчи от водените от вас, но просто на "Герена" не вземат други, освен вашите?

Най-пресните примери - Махмудов, Гикиевич, Диаби, Чмовш, Туре, Бру, Педро, Наумовски, Слори... Има още много. За тях нещо да кажете, г-н Жейнов? За тях можете ли да обясните в проценти колко прибира мениджърът и т.н.? Така както обяснявате подробно за Франсис Нар и неговия трансфер.

Има и още една хубава поговорка за вас - "Не плюй там, където си ял бял хляб". Затова, господин Жейнов, вместо да нападате, защото ви е спряло кранчето от едно място, по-добре си замълчете, защото кранчето все пак прекалено дълго течеше във вашата паничка.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ