4 октомври 2012 година. Стоичков на разпит в ГДБОП за черно тото. ГДБОП привика Стоичков за черно тото. ГДБОП подхваща черното тото с разпит на Стоичков.

Измихме си ръцете с най-големия. Едни хора нарочно го вкараха в сградата на "Г.М. Димитров", за да го съсипят, очернят и бастисат не само в България, а пред целия свят. Тези заглавия, изброени по-горе, са само част от морето, което заля родната преса за привикването на Стоичков на разпит. Удобно е да го използваш, много даже. Никой няма да спечели, ако на разпит бъде повикан Петър или Георги от Нефтохимик, Любимец или Гоце Делчев. За вестникарите ще го кажа, за тези неизвестните герои се пише пет реда в колонка отстрани. Забутано на куче в гъз. Нали обаче е Стоичков и името му грейва най-отгоре. После по веригата се пренася в цял свят без преувеличение. Човекът с право се сърди и ни тегли майна не само на журналистите, а на цялата мила родина, за която той игра и печели трофеи, а му се из*раха на успехите. Вкараха го като престъпник в стаичката, а той имитира с жестове с ръце, че все още няма белезници.

Това беше кратко отклонение, защото днес, малко повече от година дойде ред да бъде използван и ЦСКА. Много е удобно, нали. Заглавия от рода на "Разследване в ЦСКА за черно тото". "Питат ЦСКА за черно тото", "Привикват играчи и треньори от ЦСКА за черно тото" са идеални, пасват като дялан камък на цялата гнусна организация, която едни хора продължават да правят. Нищо, че разследването е срещу Нефтохимик, чийто играчи правят шпалири и пускат голове като в детски мачове. Нищо, че футболистите на ЦСКА нямат никаква вина, че играят срещу Любимец, Пирин Гоце Делчев и Нефтохимик, които отдавна трябваше да са изхвърлени от българския футбол заради "черно тото". Важното е да използваш големите - Стоичков и ЦСКА. Те правят сензациите, с тях си измиваш ръцете.

Съвсем "случайно" в последните няколко дни Борислав Михайлов е на заседание на Изпълкома на УЕФА в Испания. Умните глави покрай Платини и компания гласуваха резолюция от 11 точки за борба с уредените мачове. Боби, ако имаш пръст в случайното вкарване макар и непряко на ЦСКА в цялата схема, мисли му. Да знаеш, хората не са глупави и разбират някои неща. Нали идва Конгрес и е време да се размърдаме и да покажем, че работим срещу "черното тото". Още докато си в Испания вероятно ще се похвалиш със заглавията, които ще изгреят в българските медии до часове. Останалите ти колеги в УЕФА работят в страните си и затварят престъпниците, а ти нищо не правиш вече 8 години. И сега, когато те попитат: "Бобо, какво става с борбата с уговорени мачове в България", ти с гордост ще покажеш доказателствата. Нищо, че използваш ЦСКА и Стоичков за изтривалка. Един ден всичко ще се върне. Много хора знаят много неща и чадърът няма да е вечно отворен.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

ТОВА РАЗПЪНАХА ФЕНОВЕ, КОГАТО СТОИЧКОВ ДАВАШЕ ПОКАЗАНИЯ. ТЯХНО МНЕНИЕ...

4_2.jpg