Договорки, нагласени мачове, "пробити играчи" и т.н. Термини използвани навсякъде по света и уж немислими за големите европейски отбори, където професионализмът и феърплеят са на почит. Да, но, когато става въпрос за пари, всичко е възможно. Още повече, когато няма какво да губиш.

През последните дни се забелязва хиперактивност по оста Барселона - Интер и контактите зачестиха покрай евентуални преминавания на Иван Ракитич или Артуро Видал в Милано, и на Лаутаро Мартинес в обратна посока.

Двата клуба преговарят, а в подобни разговори освен парите, има значение и това партньорът да е добре предразположен.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Случайно или не Барса може да направи услуга на съперника си, а след мача във вторник и бъдещ бизнес партньор. Испанският гранд е твърдо на първа позиция в класирането и не се нуждае дори от точка, играе трудно като гост, а след малко повече от седмица му предстои дерби с вечния съперник.

Не говорим за уговаряне на мач по класически модел, а за услуга на по-високо ниво, която да прати Интер в следващата фаза. Реално това може да стане с експерименти в състава, с мотивация на играчите за по-важното гостуване на Реал Сосиедад в събота и с опазване от контузии заради понапълнения лазарет на "Камп Ноу".

Ясно е, че шега с егото и морала на звездите на Барса не бива, но няма да е чудно, ако каталунците не дадат 100% от себе си и макар да не победят в Милано, всъщност да спечелят в бъдеще.

Мачът е утре от 22:00 часа, а ако Борусия (Дортмунд) започне да вкарва у дома на Славия (Прага) в другата среща, някои със сигурност ще се замислят за жокера "помощ от приятел", след който всички да са доволни.

Още нещо, което подсилва съмненията, е липсата на твърдите титуляри Лионел Меси, Жерар Пике и Серхи Роберто и появата на няколко юноши в групата за Милано утре.

Тодор ПОЛИМЕНОВ / БЛИЦ