Странни неща се случват сред пъкъла COVID-19, спуснал се зловещо над цялото човечество. Футболът навсякъде спусна завесата, надяна маската и сложи ръкавиците. Мерцедесите, каквито са топпървенствата в Европа, а и не само те, паркираха в гаражите и се изолираха от света.

Само „тракторите“ в Беларус вървят и дават газ с пълна сила. Напук на коронавируса, напук на пандемията и мерките, които се предприемат в цял свят. Да, в бившата съветска република беше даден старт на новото първенство, а днес ще се състои поредният мач на стадион „Трактор“ между Динамо (Минск) и Рух (Брест). И, забележете, не на празни трибуни, а пред публика.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Дали тракторът в Беларус ще продължи да върви още, никой не знае. Никой и не знае и дали местните власти ще осъзнаят, че бъркат. Ако не го направят обаче, тракторът може да избухне страховито и заразата да се отприщи ужасяващо.

Само не казвайте, че не ви пука какво се случва в Беларус, защото COVID-19 не знае що е това граници и разстояния. И ако на някои места утихне, може да се върне един ден именно от там – от мястото, където тракторът нагло и цинично продължава да се движи и да оре…

За финал важно сравнение – у нас официално заразените до момента са 112, а в Беларус малко над 50.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!