Понякога не ви ли идва да загасите телевизора или поне да му намалите звука и да зяпате само картината. До това докара феновете коментаторът Стефан Георгиев от БНТ 3 на снощния мач от „Ролан Гарос“ между Григор Димитров и французина Грегоар Барер, спечелен с 3:0 сета от Гришо.

Журналистът говореше прекалено много, използваше излишни метафори, за да компенсира липсата си на познания от спортно-техническото естество на тениса.

Задълбоченият анализ на отделните епизоди от мача и отиграванията на двамата състезатели липсваше.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

На моменти патриотичната нотка се губеше някъде из съседните улички на „Сан Стефано“. Коментаторът сипеше похвали по адрес на  Барер, което шокира зрителя. Направо да се чуди човек кой е българинът на корта в Париж - Григор или Грегориар…

Разликата от коментара снощи по БНТ 3 и този по Евроспорт е от земята до небето. В националната телевизия да вземат пример от популярния спортен канал, където е истинско удоволствие да слушаш изявите на Иван Чешанков, Николай Драгиев и особено изключителните анализи на бившия тенисист Иво Братанов.

Е, понякога и те допускат леки гафове (например – не произнасят правилно името на руснака Андрей Рубльов), но нали сме хора, човещина е. Важното е да има 90% професионализъм и 10% грешки. За разлика от коментатора на снощния мач, където цифрите бяха обърнати…
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ