Стотици гневни българи заляха интернет пространството в късните часове на днешния ден. Един от малкото живи спортове, в които България има шанс за медал - художествената гимнастика, бе скрит от Българската национална телевизия. Да, скрит. Факт. Без оспорване. Без глуповати обяснения.

Какво се случи? Гимнастичката ни Невяна Владинова даваше всичко от себе си, за да се класира на финал. Красивата грация играеше квалификация с четири уреда в жестока конкуренция. Всичко беше наред до началото на полуфинала по баскетбол между САЩ и Испания. Гимнастиката и Невяна Владинова изчезнаха от екрана на БНТ. Както и на БНТ HD. По титулярния канал започна баскетбола с коментар на Камен Алипиев, а по БНТ HD Петър Василев-Петела се раздаваше на женски бокс. Така БЪЛГАРИТЕ изпуснаха изпълнението на Невяна Владинова на бухалки. Те очакваха, че БЪЛГАРСКАТА национална телевизия ще излъчи наживо БЪЛГАРСКОТО момиче, а не баскетбол между испанци и американци. Екипът на БЛИЦ СПОРТ реагира на случващото се и написа, че БНТ е скрила изпълнението на Невяна, което впоследствие бе дадено на запис на явно изключително важния баскетбол за Кедъра. Многознайният ни колега се изцепи в национален ефир, че Агенция БЛИЦ е “кафява медия” и препоръча на БЪЛГАРИТЕ да гледат излъчването на запис на Невяна Владинова на полувремето на животоспасяващия за него баскетбол.

Уважаеми, Камене, не ти отива. “Кафявата” медия БЛИЦ е с пъти по-голяма аудитория от тази на БНТ и особено в спортната му част. На “кафявата” медия БЛИЦ държавата не плаща заплатите, както ние и останалите българи плащаме на вас, за да бъдете в Рио в момента. На цялата група от 15-20 журналисти, които всекидневно се излагате като кифладжии в национален ефир. Само че никой досега не е написал или казал нищо публично срещу вас. Точно от нашата медия. Никой не казва как вашият колега “специалист” по лека атлетика се изсра като за световно във финала на 400 метра, когато не забеляза вероятно едно от най-великите бягания на новия олимпийски шампион от Южна Африка, а следеше вътрешните коридори и уж битката между Кирани Джеймс и Лашон Мерит. Добре, че момчето накрая финишира със световен рекорд, за да го забележи...

Щом ти ни наричаш “кафява” медия да ти припомним ли твоите изцепки в ефир – начина на говорене, запалянковщината и постоянното взаимстване от американските коментатори на “асансьори”, “етажи”, “доставки” и други термини по време на баскетболните мачове. Или пък изненадата ти за някои неща, които са доста видни за баскетболните фенове. Кедър, кой си ти, за да обиждаш в национален ефир? Един протестър и човек, който се излага всекидневно в ефир. Човек, който излага и Вяра Анкова в опитите й да вдигне от дъното Националната телевизия. Прави й чест, че не се предава, но истината е, че няма да й е лесно. Кедър, не се прави така срещу колеги, навярно го знаеш. Когато има истина и факти, е адски глупаво да обясняваш, че черното е бяло.

Прочети официалната страница на БНТ във “Фейсбук”, откъдето не преставаш да четеш мнения и отговаряш на въпроси. Понякога дори досадно, защото ни занимаваш с твоята персона, а едва ли хората се интересуват от това. Прочети официалната страница на федерацията по художествена гимнастика. Извадихме само 100 коментара! на недоволни фенове, които не успяха да видят БЪЛГАРКАТА, която се бореше за финал.

Като Българска национална телевизия е редно приоритет да имат българските спортисти, а не както си написал най-голямото зрелище, което всички предават. Случайно превключихме на немския ZDF, който предаваше женския финал по футбол между Германия и Швеция. Кедър, приоритети, приятелю, приоритети. Да не говорим, че голямата грешка на БНТ е, че не направи нищо за живеещите в чужбина, за да гледат Олимпиадата чрез канала БНТ Свят. Ама защо да мислите за тези хора, нали?! Днес БЪЛГАРИТЕ търсеха алтернативни интернет варианти чрез телевизии от Беларус и Казахстан, за да гледат БЪЛГАРКАТА. Благодарим ви за отразяването...

Всъщност, ето я истината. От хората, не от нас.

Iva Marinova “Браво Неви! Егати наглият коментатор. Да сме си гледали Неви на повторението.А тоя полуфинал на баскетбол кой го касае.Пълни тъпанари.

Bozhana Mihaylova: БНТ взеха най-големия медал! Пълни аматьори! Винаги са били, но този път надминаха себе си!

Valya Georgieva: Да явно много по-важно е за България да гледа баскетбол между Испания и САЩ! БНТ, това ли беше всичко, което можахте да излъчите от художествената гимнастика????

Иванка Манолова: Подкрепям ви, но не знам какво да направим.

Мария Кирилова: Какво правят тези от БНТ???? Чакам аз да дадат Неви, а те дават някакъв си баскетбол , а после всички чакат медали от Олимпиадата и уж подкрепяме нашите момичета!