С (без)действията си през последните месеци ръководството на ЦСКА води "червените" към фалит. И в същото време (волно или неволно) клубът се източва. Доказателство за това е Иван Маркович – един играч, който можеше да бъде продаден на добра цена. Вероятно това ще се случи и с други футболисти, които можеха да донесат свежи пари на „Армията“ като Тони Силва, Жуан Фелипе, Стивън Сънди, Луис Суарес, Тончи Кукоч – все играчи, за които Петър Манджуков каза, че не иска да ги гледа, защото взимат големи заплати и не той ги е довел в ЦСКА.
 
Всъщност по този начин оръжейният търговец свали цената на селекцията на Стойчо Младенов, а сега вече футболистите напускат, без клубът да вземе и една стотинка за тях.
 
Това напомня ситуацията от лятото на 2013 г., когато „титаните“ обявиха, че ЦСКА ще фалира и играчите се разбягаха. Тогава в множество публикации се споменаваха различни размери на дълговете на червените, но всички бяха над 30 милиона лева.
 
Въпреки това Лупи и Стойчо поеха отбора само седмица преди старта на първенството при празна каса и само 4-5 играчи с договори. ЦСКА не само оцеля и спечели сребърните медали, но през това първенство водеше в класирането до момента в който започна борбата за смяна на властта на „Армията“. При това според официалния финансов одит за миналата година задълженията са намалели и са 23 милиона. Като се вземе предвид, че от тях Томов вече отписа повече от четири милиона, които бяха дължими на „Лира“, се оказва, че сега дългът е по-малко от 20 милиона.
 
Разбира се, непрекъснато се появяват нови задължения, като при това те са по договори, подписани от някои от най-големите критици на Лупи и Стойчо, като тези, с които приятелят на „титаните“ Коко Динев изпрати в Борисовата градина няколко свои футболисти.
 
И все пак през изминалите две години ЦСКА успя да се справи с казуси като тези с Ди Вани и Пакурар. Наистина проблемът с Пакурар беше уреден с парите на Петър Манджуков, но след това се видя, че този, който помага истински, не иска нищо в замяна. Защото желанието на хора, които не могат да управляват футболен клуб, срещу финансовата си подкрепа да получат собствеността, може да доведе клубът до аматьорските групи. А на аматьори (дори и без дългове както искаше Юлиан Инджов) никой няма да даде „Армията“ и базата в Панчарево. А отбор, който не е на „Армията“, не е ЦСКА. 
ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ