Зимната пауза наближава и клубовете започват да бистрят селекцията. В Левски вече усилено наблюдават попълнения за важните постове, за които трябва подсилване. А те не са един или два. Най-силното оръжие в селекцията на "сините" обаче вече е на "Герена" - Хеан Деса.

Перуанецът е вече половин година в Левски, но така и не успя да прекара поне трийсетина дни без проблеми и контузии. Няма един месец нормални тренировки и ритъм, заради което има едва 8 мача, повечето като резерва. Което означава, че при добра зимна подготовка Деса може да бъде приет за ново попълнение на "сините", което да заеме своето място сред титулярите.

Може би чак сега Лудия, какъвто е прякорът на футболиста, успява да влезе в ритъм и да покаже на какво всъщност е способен. Деса постоянно загатва своите качества, а срещу Славия бе основната фигура за успеха.

В Левски трябва да действат внимателно с офанзивния футболист, защото имат бижу в негово лице. В Перу се захласват по качествата му, но признават проблемите в характера му. Самият футболист също призна, че трябва да се успокои, да спре с изцепките и да започне да мисли само за футбол. А в Левски са длъжни на мига да забравят за мисълта, че може да прекратят договора му и да го освободят.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ